Lopende projecten

 

Op de golven (werktitel)


Op de golven wordt mijn literaire prozadebuut: een zesspraak over rebellie, idealisme, geloof, ongeloof, liefde en respect. De 6 stemmen zijn gebaseerd op bestaande teksten van belangrijke schrijvers aan het begin van de twintigste eeuw, een veelzijdig gezelschap: de Engelse schrijfster Virginia Woolf, de Amerikaanse anarchiste Emma Goldman, de Pools-Franse natuur- en scheikundige Marie Curie, de Franse filosoof Henri Bergson, de Nederlandse cultuurcriticus Menno Ter Braak en de Oostenrijkse romancier Joseph Roth. Hoewel ze elkaar destijds niet noodzakelijk hebben gesproken, gaan ze in Op de golven een gesprek met elkaar aan waarin op suggestieve wijze een beeld wordt geschetst van de idealen, de denkbeelden en de angsten die de twintigste eeuw hebben vormgegeven.

Lees een vroege voorpublicatie in nY #15.

 

 

 

fluitenLF

GOLFBREKERS

Literair hoorspel voor Radio 1 – Fluiten in het donker


Hoe wetenschapster Marie Curie (PL/FR), ingenieur en uitvindster Hertha Ayrton (UK), anarchiste Emma Goldman (RU/VS) en schrijfster Carry van Bruggen (NL) overvallen worden door de oorlog en niet aarzelen om ‘m naar hun hand te zetten.

Golfbrekers vertelt het verhaal van vier sterke vrouwen die tijdens de Eerste Wereldoorlog in een zee van machthebbers en dwingelanden tegen de stroom in zwemmen.

 

Het hoorspel zal in november of december 2017 door NTR worden uitgezonden op Radio 1. Op woensdagmiddag 8 november is er een presentatie (samen met 5 andere literaire hoorspelen) in De Balie in Amsterdam.

Binnenkort zijn de opnames. De regie is in handen van Renée van Marissing. Ze stelde een mooie cast samen. Meer nieuws over dit project volgt.

Zie ook de site van het Nederlands Letterenfonds.