Lopende projecten

 

Op de golven (werktitel)


Op de golven wordt mijn literaire prozadebuut: een zesspraak over rebellie, idealisme, geloof, ongeloof, liefde en respect. De 6 stemmen zijn gebaseerd op bestaande teksten van belangrijke schrijvers aan het begin van de twintigste eeuw, een veelzijdig gezelschap: de Engelse schrijfster Virginia Woolf, de Amerikaanse anarchiste Emma Goldman, de Pools-Franse natuur- en scheikundige Marie Curie, de Franse filosoof Henri Bergson, de Nederlandse cultuurcriticus Menno Ter Braak en de Oostenrijkse romancier Joseph Roth. Hoewel ze elkaar destijds niet noodzakelijk hebben gesproken, gaan ze in Op de golven een gesprek met elkaar aan waarin op suggestieve wijze een beeld wordt geschetst van de idealen, de denkbeelden en de angsten die de twintigste eeuw hebben vormgegeven.

Lees een vroege voorpublicatie in nY #15.

 

 

 

fluitenLF

GOLFBREKERS

Literair hoorspel voor Radio 1 – Fluiten in het donker

 

GOLFBREKERS is hier te beluisteren


 

 

 

 

Golfbrekers is een samenzang van vier sterke vrouwen die tijdens de Eerste Wereldoorlog in een zee van machthebbers en dwingelanden tegen de stroom in zwemmen.

Hoe wetenschapster Marie Curie (PL/FR), ingenieur/uitvindster/suffragette Hertha Ayrton (UK), anarchiste Emma Goldman (RU/VS) en schrijfster Carry van Bruggen (NL) overvallen worden door de oorlog en niet aarzelen om een actieve rol te spelen.

 

Tekst: Hélène Gelèns

Regie: Renée van Marissing

Regie-assistent: Hanneke Hendrix

Montage & geluid: Frans de Rond

Productie: De Hoorspelfabriek / Marlies Cordia voor Omroep NT

Stemmen: Ariane Schluter (Marie Curie), Anke van 't Hof (Hertha Ayrton), Kirsten Mulder (Emma Goldman) & Vera Ketelaars (Carry van Bruggen)

 

Uitzenddatum 8 december 2017 (omroep NTR op NPORadio 1)

Met dank aan het Nederlands Letterenfonds en NPO-Fonds.